Нива - проблем със светлините

Ремонти и обслужване
Нива • 4х4 • Шеви-Нива
Потребителски аватар
boko
Регистриран: 28 ноември 2012
Автомобил: ВАЗ 21214-20

Нива - проблем със светлините

Мнение от boko » 14 мар 2022 19:09

Здравейте колеги, нивата е стандартна тривратка 21214 набор 2006г. купувана от елва инк, аз съм втори собственик. Преди мен явно е бърникано по кабелите има и дневни светлини на ЦК ключе - светят на контакт и запалване, ако ключа е изключен са винаги угасени. Стандартните фарове са със крушки Н4 и двете са изправни. И сега проблемите - на левия фар не светят дългите, на светлинен клаксон пак светят дългите само на десния фар. Габарити и къси светят нормално, като превключа на дълги с лостчето гаси на левия и късите и изобщо не свети. Отделно контролната лампа на мигачите свети нормално на таблото при изгасено осветление, при габарит и къси мигачите пак си работят но не свети контролната лампа на таблото. При включено външно осветление контролните лампи на таблото са малко като елха - /виж снимката / освен сигнализацията за габарити свети и постоянно лампата за дълги и тази на задните против мъгла но пък те не светят и от ключа им нито се пускат нито изключват. Отделно мъждука и контролната за подгрев на стъклото без да е включено. Моля за съвет какво да търся или препоръчайте читав електричар.
IMG_20220314_164225.jpg
IMG_20220314_164255.jpg

Отговори

Върни се в “Нива 4х4”