ВАЗ 21013 - Страхил Балканджиев
- 1300
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 27 април 2009
- Автомобил: ВАЗ 21011
Re: ВАЗ 21013 - Страхил Балканджиев
Добре дошли,колега.Много се радавам,че към форума се присъединява улегнал човек,който не е отхвърлил руското и мина на западно и който си гледа автомобила с желание.Пожелавам много безавариини километри и богат улов. 

"1300" since 1979
- LADA-2107
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
И аз да изкажа своето възхищение и уважение към такива хора като колегата Страхил Балканджиев.
Интересно ми е за 300 000 км какво е правено по колата като цяло, освен смяната на двигателя. По купето, спирачки, окачване и др.
Интересно ми е за 300 000 км какво е правено по колата като цяло, освен смяната на двигателя. По купето, спирачки, окачване и др.
Мисля, че тавана не й е правен още.
- Страхил Балканджиев
- Регистриран: 29 март 2012
Здравейте отново.
,а и един път преди 8 -9 години я пребоядисах в гаража ,малко мяза на мен ,ама боя кола не кара
По окачването съм сменял доста неща,шарнири ,кормилни щанги(дългите са оригинални на 24години ),един път горен десен носач(скочих върху един бродюр
),селентови втулки (горни долни ) и лагер на полуоска от дясната страна.При всяка смяна и ремот по предното окачване,винаги регулирам сам предницата по метода на канапа и досега нямам странично износени гуми .
Спирачната система един път смяна на задни цилиндъчета ,а то се оказа разпределителя при натоварване че блокирал и сега съм го изхвърлил.И една смяна помпа за съединител .Предния двигател обаче събори разпределителния вал на 50 000 ,но тогава си купих от руснаците на битака нов ,почти без пари и набързо го смених.Иначе само смяна на уплътненията на клапаните.
А и смяна на каретата на кардана ,е не е бе проблемно карането

Бях обещал снимки на изпарителя ,малко са тъмни ,но долу горе се вижда.

Клапана за газта е сменен преди една година,стария не държеше .

Бензиновия ми резервуар ,долу в ляво

И изненадата за крадците на бензин

Преди 12 години сменях прагове и кърпих пода ,останалото е оригинално (калници ,капаци и врати), незнам дали е от значение ,но колата е купувана от КОРЕКОМ.Иначе имам и някоя и друга дупчица по ланжероните ,но всяка пролет преди преглед си я проверявам профилактично и ги закърпвам.Занемариш ли я и ръждата я превземаLADA-2107 написа: Интересно ми е за 300 000 км какво е правено по колата като цяло, освен смяната на двигателя. По купето, спирачки, окачване и др.

Спирачната система един път смяна на задни цилиндъчета ,а то се оказа разпределителя при натоварване че блокирал и сега съм го изхвърлил.И една смяна помпа за съединител .Предния двигател обаче събори разпределителния вал на 50 000 ,но тогава си купих от руснаците на битака нов ,почти без пари и набързо го смених.Иначе само смяна на уплътненията на клапаните.
А и смяна на каретата на кардана ,е не е бе проблемно карането

Бях обещал снимки на изпарителя ,малко са тъмни ,но долу горе се вижда.

Клапана за газта е сменен преди една година,стария не държеше .

Бензиновия ми резервуар ,долу в ляво

И изненадата за крадците на бензин

- LADA-2107
- Регистриран: 13 април 2008
- Контакти:
Изненадата за крадците ми харесва
. При мен на предишното ЖИГУЛИ вратичката в калника беше заличена изцяло и гърловината беше преместена в багажника. Недостатък е, че след зареждане известно време мирише ужасно на бензин.

- Москвич 412
- Регистриран: 01 април 2010
- Автомобил: ВАЗ 2103
Благодаря за снимките на изпарителя
А може ли да обесниш повечко за метода на канапа при регулиране на предницата?
Поздрави

Поздрави
Да, и аз бих искал да разбера за този метод, ако може.......иначе Жигулката няма грешка. Поздрави 

- Страхил Балканджиев
Ще направя едно фото обяснение и ще го пусна.Просто трябва да го направя в гаража на тъщата че тук в Търново спирам на улицата и е не удобно. 

Благодаря предварително. Когато можеш и имаш време, не е нещо спешно.
- Страхил Балканджиев
ВАЗ 21013 - Страхил Балканджиев
Здравейте на всички! Съжалявам че не съм писал отдавна във форума ,но обстоятелствата малко ме притиснаха!
С напредване на годините,както моите така и на автомобила нещата взеха да се усложняват.Купето на каручката взе да ме изоставя,а вече ми е все по- трудно да го държа в кондиция,27 години не са малко,а аз прехвърлих 52-те
. Тази година скъсах конзолата която държи задната дълга щанга на моста към купето, при което малко като хавайска танцьорка ,но се прибрах натоварен като катър от 50 км. разстояние.Заварих я ,но в резултат на аварията нещо се е деформирало по купето и щтрака ,и припуква.
В този аспект макар и трудно мисля да се оттегля от любимото си возило
,така че най вероятно ще я пусна за продаване.
Колата е с платени данъци и минала годишен преглед за тази година,купето е зле ,но двигателя е на около 90-100 000 километра и е в силата си.Засега го казвам като информация,но ще пусна повече информация когато реша твърдо. Коментирам това във форума защото ми е жал да отиде на скраб,а има живот в нея !Бъдете живи и здрави!
С напредване на годините,както моите така и на автомобила нещата взеха да се усложняват.Купето на каручката взе да ме изоставя,а вече ми е все по- трудно да го държа в кондиция,27 години не са малко,а аз прехвърлих 52-те

В този аспект макар и трудно мисля да се оттегля от любимото си возило

Колата е с платени данъци и минала годишен преглед за тази година,купето е зле ,но двигателя е на около 90-100 000 километра и е в силата си.Засега го казвам като информация,но ще пусна повече информация когато реша твърдо. Коментирам това във форума защото ми е жал да отиде на скраб,а има живот в нея !Бъдете живи и здрави!