Газово, пневматично или бойно оръжие? Тема за барута
- kiril_bulgaria
- Член на Лада Клуб България
- Регистриран: 21 март 2008
Това е един Макаров, произведен в строго лимитирана серия, ръчна изработка. Раздавал се е като наградно оръжие САМО на адмирали от ВМФлот, при тяхното пенсиониране, по време на соца.
Оригинално фабрично никелиран! И вътре частите! Специална ръчна поръчка.
Бях чувал за това, но никой не беше виждал. При него самите нарези в цевта са изпълнени по различен начин, осигуряващи безгрешна точност на 25м.
Само тази информация прави цената му за ценители космическа.
Самото оръжие, като оръжие си има стойност в магазина. Излезе ли от магазина, стойноста му пада с 25-40%, в зависимост от това колко е масово.
Но ювелирано, кой е ювелира, каква серия е, колко бройки са произведени, кой го е притежавал му придава друга стойност, която аз не мога да си позволя.
Но ме радва като гледам какви върхови постижения има в ювелирането на пистолети.
Как е изглеждал, един от няколкото:
И как е станал след намесата на ювелир. Дръжката е от слонова кост, котвата сребърна, а звездата от рубин:
А тук ще видите личното оръжие на Адолф Хитлер:
Оригинално фабрично никелиран! И вътре частите! Специална ръчна поръчка.
Бях чувал за това, но никой не беше виждал. При него самите нарези в цевта са изпълнени по различен начин, осигуряващи безгрешна точност на 25м.
Само тази информация прави цената му за ценители космическа.
Самото оръжие, като оръжие си има стойност в магазина. Излезе ли от магазина, стойноста му пада с 25-40%, в зависимост от това колко е масово.
Но ювелирано, кой е ювелира, каква серия е, колко бройки са произведени, кой го е притежавал му придава друга стойност, която аз не мога да си позволя.
Но ме радва като гледам какви върхови постижения има в ювелирането на пистолети.
Как е изглеждал, един от няколкото:
И как е станал след намесата на ювелир. Дръжката е от слонова кост, котвата сребърна, а звездата от рубин:
А тук ще видите личното оръжие на Адолф Хитлер:
- Frysco
- Зам. председател на ЛКБ
- Регистриран: 18 април 2008
- Автомобил: ВАЗ 2106
- Контакти:
Аз по темата, ще взема да се изфукам, че то иначе няма кой:
Резултатите от днешната стрелба:
Резултатите от днешната стрелба:
- kiril_bulgaria
На колко метра и какво оръжие?
Броя 16 попадения, от колко изстрела?
Броя 16 попадения, от колко изстрела?
- Frysco
- Контакти:
Метрите са 15, оръжието е Берета 92.Попаденията са 20 от 20, на едно място се застъпват 2, на друго 3... иначе изстрелях общо 50 патрона, но другата мишена не си я взех, щото там нещо се излигавих да се целя извън 10-ката и не беше толкова симпатична.
Ето тука от миналата седмица, се пробвах на 25 метра с Валтер PPQ, оръжието много ми хареса, но дистанцията не, рано ми е да се правя на майстор... то аз изобщо и не виждам мишената зад мушката на тая дистанция, гърмя заради принципа-изравнявам мушката в прицела и стрелям, бях адски учуден, че имам само един пропуск.
Ето тука от миналата седмица, се пробвах на 25 метра с Валтер PPQ, оръжието много ми хареса, но дистанцията не, рано ми е да се правя на майстор... то аз изобщо и не виждам мишената зад мушката на тая дистанция, гърмя заради принципа-изравнявам мушката в прицела и стрелям, бях адски учуден, че имам само един пропуск.
- kiril_bulgaria
Майсторски резултати.
Защо не се помисли за един турнир на Лада Клуб България?
Защо не се помисли за един турнир на Лада Клуб България?
Фризер- къде гърмиш бе, братле, във ВИПа ли? Едно време ходехме с колегата от работата всеки Четвъртък, сега пари нЕма ;] Идеята за турнир по стрелба на ЛКБ е готина, само че ако идват колеги под 25 г. аз нема да дойда хаха! Напълно сериозно го казвам!
Иначе по темата - не знам дали вярвате или не, ама моментното психическо и метаболично състояние има огромно значение. Само ще ви дам пример - ходихме на едно село с мои колеги, двамата бивши военни, единият е сертифициран инструктор по динамична стрелба с пистолет. Смазахме се от пиене и на сутринта от 4м никой от нас не можеше да уцели кен бира 500 мл! С въздушен пищов това, на пияно с боен не гърми никой от нас. Същият човек няма проблеми когато е трезвен и във форма с изваждането на пищова от кобур или джоб да гръмне в центъра лепящо се листче от тия офисните на 4м. Така че много си зависи от нервите и тялото - конкретно тоя път бяхме изжулили не знам какво количество долнопробна ракия щото нямаше друго и целите треперехме, тия 2мата не можеха да си запалят фасовете хахаххаха ех спомени!
Иначе по темата - не знам дали вярвате или не, ама моментното психическо и метаболично състояние има огромно значение. Само ще ви дам пример - ходихме на едно село с мои колеги, двамата бивши военни, единият е сертифициран инструктор по динамична стрелба с пистолет. Смазахме се от пиене и на сутринта от 4м никой от нас не можеше да уцели кен бира 500 мл! С въздушен пищов това, на пияно с боен не гърми никой от нас. Същият човек няма проблеми когато е трезвен и във форма с изваждането на пищова от кобур или джоб да гръмне в центъра лепящо се листче от тия офисните на 4м. Така че много си зависи от нервите и тялото - конкретно тоя път бяхме изжулили не знам какво количество долнопробна ракия щото нямаше друго и целите треперехме, тия 2мата не можеха да си запалят фасовете хахаххаха ех спомени!
- Frysco
- Контакти:
Ми и на ВИП-а и в The GYM последния път, ходил съм и в Ломоносов.
Какви пищови има в GYMa и в Ломоносов? Има ли Макаров и 22 калиброви? Питам защото търся такива с евтин боеприпас да ходя да пукам. И какви отстояния на мишените?
- Frysco
- Контакти:
Макаров има в Ломоносов, за джима не обърнах внимание... но и във ВИП-а и в джима нямаше 22.Във ВИП-а патлака им бил счупен, а в джима казаха че са ги свършили.И аз искам да стрелям с евтиния боеприпас, но уви...
А мишените са на колкото си ги сложиш, въженцето си го управляваш сам.
А мишените са на колкото си ги сложиш, въженцето си го управляваш сам.
- kiril_bulgaria
И нещо наистина ново от Русия, просто и сигурно като АК47
Удобнее «Глока», надежнее «Вальтера»: эксперты в восторге от нового пистолета Калашникова
http://tvzvezda.ru/news/forces/content/ ... 3-9bmj.htm
Удобнее «Глока», надежнее «Вальтера»: эксперты в восторге от нового пистолета Калашникова
http://tvzvezda.ru/news/forces/content/ ... 3-9bmj.htm