ВАЗ 21083 EVO3 - tojaga

Описание на автомобилите на потребителите - снимки, данни и история
Потребителски аватар
tojaga
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 23 февруари 2008
Автомобил: ВАЗ 21083

ВАЗ 21083 EVO3 - tojaga

Мнение от tojaga » 31 май 2023 22:22

Смених споделените от мен неща в първия пост на предишната страница. След сманата на лагерите в кутията определно шумът намаля след пускането на съединителя, но все пак остава шум, който се дължи вече на зъбните двойки. Другото е, че замених 5 предавака с такава с по-дълго предвателно число от 0.94 на 0.88. Определно стана по-комфортно и при 3000 оборота, скороста вече е 95 км/ч, което е примливо вече. Смеих също така главината и външно каре. Оказа се, че лагерите в главините са ОК. В идните седмици, ако ми остане време ще сменя разпределителния вал с широкофазен такъв, заедно с маслото. Относно резулата, ще пиша в последствие.

Потребителски аватар
tojaga
Член на Лада Клуб България
Регистриран: 23 февруари 2008
Автомобил: ВАЗ 21083

ВАЗ 21083 EVO3 - tojaga

Мнение от tojaga » 20 сеп 2023 23:02

Преди събора сложих 298 гр вал с 11.45 лифт на клапаните, който го имам повече от десетилиетие. Определено колата се отвори доста в средни към високи обороти. Дори някои съфорумници ги повозих около Дряново. В момента колата е в гараж и не се кара активно, дори хич. Кара ми се доста на писта и ако ми се позовли, отпусне някой свободен уйкенд от семейни грижи ще направя тази есен някое Калояново да разтрием гумите и да сверим часовника.

Отговори

Върни се в “Моят автомобил”